Rezervasyon ve İletişim: 0266 384 8282, 0538 615 1515
Güvenli ödeme sistemiyle tek çekim veya taksitle rezervasyon yapabilirsiniz.

Güre

Şu anda Güre ile ilgili blog yazılarımızı Güre etiketi ile aramaktasınız. Güre hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.

Eğer Güre ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da tarafımızdan olarak bilgi temin etmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

Doğa Harikası Kaz Dağları
12 Ağustos 2015 | Otelimiz, Genel 0

Cennetin bir bahçesi olarak anılan Kazdağları asırlardır pek çok efsaneye konu olmuştur. Troya, Sarıkız, Hasan Boğuldu başta olmak üzere bunlar gibi pek çok hikâyeye ev sahipliği yapan Kazdağları asıl doğal varlığıyla adından sürekli söz ettirmektedir. Bu bölgeye vardığınız da buradan ayrılmak istemeyeceğiniz için Kazdağları Otelleri size çok güzel imkânlar tanımaktadır.

Kaz Dağları Nerede?
19 Ekim 2015 | Bölgemiz 0

Kazdağları ve Kaz Dağı olarak 2 farklı şekilde belirtilen bu dağ / dağlar Balıkesir ve Çanakkale sınırları içerisinde yer almaktadır. Biga Yarımadası boyunca uzanan bu dağ etrafında Karataş Tepe, Sarıkız Tepesi, Eybek Dağı, Dede Dağı, Babadağ, Gürgen Dağı ve Kocakatran Dağı yer almaktadır. 1774 metreye kadar uzanan Kaz Dağları`nın nerede olduğunu ve etrafındakileri gelin yazının devamında birlikte inceleyim.

Eşsiz Doğası ve Kültür Mirası ile Kazdağları
22 Temmuz 2015 | Otelimiz, Genel 0

Eşsiz Doğası Ve Kültür Mirası İle Kazdağları

Kaz Dağı ya da mitolojik ismi İda Dağı, Biga Yarımadası üzerinde, Balıkesir ile Çanakkale arasında, 60-70 km uzunluğunda yer alan Kazdağları masifinin merkezinde yer alan bölgede Babadağ, Karataş ve Sarıkız tepelerinden oluşur. En yüksek noktası Karataş Tepesi 1774 metrededir. Derin kanyonlar, akarsular, göletler, bitki örtüsü, havası ile harikulade bir doğaya sahip olan Kazdağları ülkemizin ve dünyanın en çok ziyaret edilen turistik bölgesidir.

Kazdağları Sarıkız Efsanesi
27 Haziran 2015 | Genel 0

Sarıkız, Çanakkale İli’ne bağlı Ayvacığın bir köyünde ailesi ile yaşarken, küçük yaşta annesi vefat eder. Babası Sarıkız’a “biliyorsun anneni çok severdim, burada çok hatırası var, anneni unutmam zor oluyor. Buradan göçelim” der ve Kazdağları’nın eteğinde Güre Köyü’nün yakınlarında ki Kavurmacılar Köyü’ne gelerek yerleşirler. Çobanlık yaparak geçimlerini sağlarlar. Zamanla köyde çok sevilir, sayılırlar. Köyün yaşlıları, gençleri Sarıkızı’n babasına akıl danışır. Köylüler onun ermiş olduğunu düşünürler.

« 1 2