Rezervasyon ve İletişim: 0266 384 8282, 0538 615 1515
Güvenli ödeme sistemiyle tek çekim veya taksitle rezervasyon yapabilirsiniz.

Tuz Terapisi

Şu anda Tuz Terapisi ile ilgili blog yazılarımızı Tuz Terapisi etiketi ile aramaktasınız. Tuz Terapisi hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.

Eğer Tuz Terapisi ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da tarafımızdan olarak bilgi temin etmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

Kazdağları`nda Turizm Belgeli Doğal Yaşam Merkezi
23 Mart 2016 | Otelimiz, Sağlıklı Yaşam 0

Kazdağları; Athena, Hera ve Afrodit’in, dünyanın en güzel kadını, ‘en güzeline’ yazılı elmanın sahibi olmak için yarıştıkları, sonucunda Troia savaşlarına neden olan tarihin ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yer. Homeros’un İlliada Destanı’nda ‘Bin Pınarlı İda’ diyerek övgüyle söz ettiği, Yunan Mitolojisi’ndeki tanrıların mekanı. Hasan ve Emine’nin, sonunda ölüm olan aşklarının yaşandığı, uzun sarı saçları, eşsiz güzelliği ve mükemmel ahlakıyla Sarıkız’ın sonsuzluğa erdiği oksijen cenneti Kaz Dağları… Bölgesinde, Kazdağları’nda Turizm Belgeli doğal yaşam merkezi olan tek otel olarak bilinen İda Natura Otel sizleri bekliyor…

Tuz Odası Terapisi Nasıl Uygulanır?
27 Haziran 2015 | Otelimiz 0

Her tarafı tuzla kaplanmış bir odayı düşünün. Tavanda, duvarlarda ve yerde ama her yerde tuz var. Tuz Jeneratörü özel aygıt belli zaman dilimlerinde özel tuzu aerosol halinde odaya püskürtmekte.

Tuz Odasına girerken günlük elbiseler ile, terapi sırasında elbiselere tuz birikmesini ve elbiselerden toz çıkmasını önlemek ve hijyenin daimi olmasını sağlamak için koruyucu önlük giyilip, ayaklara da aynı şekilde koruyucu galoş takılır ve içerideki şezlonglarda iyileştirici etkiye sahip tuz solunmaya başlanır.

Tuz Terapisi Tarihi
27 Haziran 2015 | Genel 0

Avrupa’da tuz terapisi, 19. yüzyılda popülerlik kazanmaya başlamıştır. Polonya’daki tuz sanayicileri, yerin 300 metre altında çalışmalarına rağmen tuz yataklarında çalışan madencilerin hiç birinde zatürre ve astım gibi akciğer hastalıklarının görülmediğini fark etmiştir.

Bunun üzerine yapılan araştırmalarda Tuz Mağaralarının insan sağlığı üzerindeki mucizevi pozitif etkisi tespit edilmiş ve aynı ortamı sağlayan Tuz Odaları yapılmaya başlanmıştır. Avrupa ülkelerinde (İngiltere, Hollanda, Almanya vb.) 300 civarında Tuz Odası bulunmaktadır.

Tuz odalarında steril ve hava geçirmez bir ortam oluşur. Birkaç tonluk kaya tuzu, yeraltındaki tuz mağaraları ile aynı özel mikro iklim koşullarını oluşturur. Sağlıklı insanlarda stres atıcı özellikleri taşıması yanında, cildin yenilenmesi, antioksidan ve anti-aging gibi etkileri bulunmaktadır. Hiçbir yan etkis bulunmadığı gibi yetişkin veya çocuklar için aşağıda belirtilen hastalıklarda rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır.

Kazdağları Tuz Odası
04 Ocak 2020 | Otelimiz 0

Avrupa’da tuz terapisi, 19. yüzyılda popülerlik kazanmaya başlamıştır. Polonya’daki tuz sanayicileri, yerin 300 metre altında çalışmalarına rağmen tuz yataklarında çalışan madencilerin hiç birinde zatürre ve astım gibi akciğer hastalıklarının görülmediğini fark etmiştir. Bu gözlemin sonucunda, bu gün dünyanın her yerinde tuz terapisi uygulaması için pek çok spa kurulmuştur. Otelimizde de, Avrupa standartlarında bir tuz odası bulunmaktadır. Ziyaretçilerimiz, pek çok rahatsızlıkları için bu odamızda terapi almakta ve gayet başarılı sonuçlar gözlemlenmektedir.