Rezervasyon ve İletişim: 0266 384 8282, 0538 615 1515
Güvenli ödeme sistemiyle tek çekim veya taksitle rezervasyon yapabilirsiniz.

Kaya Tuzu

Şu anda Kaya Tuzu ile ilgili blog yazılarımızı Kaya Tuzu etiketi ile aramaktasınız. Kaya Tuzu hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.

Eğer Kaya Tuzu ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da tarafımızdan olarak bilgi temin etmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

Kazdağları`nda Turizm Belgeli Doğal Yaşam Merkezi
23 Mart 2016 | Otelimiz, Sağlıklı Yaşam 0

Kazdağları; Athena, Hera ve Afrodit’in, dünyanın en güzel kadını, ‘en güzeline’ yazılı elmanın sahibi olmak için yarıştıkları, sonucunda Troia savaşlarına neden olan tarihin ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yer. Homeros’un İlliada Destanı’nda ‘Bin Pınarlı İda’ diyerek övgüyle söz ettiği, Yunan Mitolojisi’ndeki tanrıların mekanı. Hasan ve Emine’nin, sonunda ölüm olan aşklarının yaşandığı, uzun sarı saçları, eşsiz güzelliği ve mükemmel ahlakıyla Sarıkız’ın sonsuzluğa erdiği oksijen cenneti Kaz Dağları… Bölgesinde, Kazdağları’nda Turizm Belgeli doğal yaşam merkezi olan tek otel olarak bilinen İda Natura Otel sizleri bekliyor…

Turizm Yatırım Dergisi Kazdağları Otelleri Haberimiz
26 Aralık 2015 | Otelimiz, Basında Biz 0

Otel ve turizm sektörünün önde gelen yayınlarından birisi olan Turizm Yatırım Dergisi, geçtiğimiz sayılarında İda Natura Kazdağları Butik Otel için güzel bir haber paylaştı. Dergide bizimle ilgili olarak çıkan bu güzel haber bizleri onurlandırdı ve daha iyisi için çalışmalara motive etti. Her gün bir önceki günden daha iyi hizmet etmeyi amaçlayan otelimiz, değerli misafirleri sayesinde sürekli olarak büyüyor ve gelişiyor. İsterseniz haber detaylarını gelin birlikte inceleyelim.

Tuzlar Hakkında Genel Bilgi
27 Haziran 2015 | Genel 0

Hayatımız artık eskisi kadar doğal değil. Doğamıza yabancı, vücudumuza düşman “Rafine Sofra Tuzları” yediklerimiz ve içtiklerimizle bünyemize fazlasıyla girer. Kilo, ağrılar, rahatsızlıklar, stres ve hastalıklar olarak ortaya çıkar.

Artı ve Eksi İyonlar
27 Haziran 2015 | Otelimiz 0

İyonlaştırılmış,temiz,saf hava yaratan,huzur ve sakinlik sağlayan Kristal Tuz Lambası her tuz odası bünyesinde mevcuttur.

İşte mucizenin sırrı;

14000’i aşkın kullanımı olan tuz doğanın en mükemmel armağanlarından biridir. Kaya tuzu yaklaşık 256 milyon yıl önce ortaya çıkmış ve lambalarımız dünyanın en büyük ve en eski tuz madenlerinden yapılmıştır. Kaya tuzu doğal iyonlaştırıcıdır, bu yüzden lambaları eksi iyonlar (hava vitaminleri) üreterek etkili bir şekilde havanın kalitesini arttırmasıyla bilinirler. Ayrıca bu lambaların kullanımı günümüz ürün ve cihazlarının elektrik yüklü sisinden oluşan artı iyonların zararlı etkilerini de azaltır. Tıbbi bir cihaz olmamasına rağmen kristal tuz lambaları yorgunluğu,stresi,astım nöbetlerini, alerjileri, baş ağrılarını, cilt rahatsızlıklarını,havadaki nemi ve kokuyu hafifletmekle bilinirler ve rahat uyku ortamı yaratırlar. Bu lambaların birçok çeşidi tansiyonu,ruhsal ve psikolojik sorunları olan hastalara yardımcı olurlar.

Tuz Terapisi Tarihi
27 Haziran 2015 | Genel 0

Avrupa’da tuz terapisi, 19. yüzyılda popülerlik kazanmaya başlamıştır. Polonya’daki tuz sanayicileri, yerin 300 metre altında çalışmalarına rağmen tuz yataklarında çalışan madencilerin hiç birinde zatürre ve astım gibi akciğer hastalıklarının görülmediğini fark etmiştir.

Bunun üzerine yapılan araştırmalarda Tuz Mağaralarının insan sağlığı üzerindeki mucizevi pozitif etkisi tespit edilmiş ve aynı ortamı sağlayan Tuz Odaları yapılmaya başlanmıştır. Avrupa ülkelerinde (İngiltere, Hollanda, Almanya vb.) 300 civarında Tuz Odası bulunmaktadır.

Tuz odalarında steril ve hava geçirmez bir ortam oluşur. Birkaç tonluk kaya tuzu, yeraltındaki tuz mağaraları ile aynı özel mikro iklim koşullarını oluşturur. Sağlıklı insanlarda stres atıcı özellikleri taşıması yanında, cildin yenilenmesi, antioksidan ve anti-aging gibi etkileri bulunmaktadır. Hiçbir yan etkis bulunmadığı gibi yetişkin veya çocuklar için aşağıda belirtilen hastalıklarda rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır.

Kazdağları Tuz Odası
04 Ocak 2020 | Otelimiz 0

Avrupa’da tuz terapisi, 19. yüzyılda popülerlik kazanmaya başlamıştır. Polonya’daki tuz sanayicileri, yerin 300 metre altında çalışmalarına rağmen tuz yataklarında çalışan madencilerin hiç birinde zatürre ve astım gibi akciğer hastalıklarının görülmediğini fark etmiştir. Bu gözlemin sonucunda, bu gün dünyanın her yerinde tuz terapisi uygulaması için pek çok spa kurulmuştur. Otelimizde de, Avrupa standartlarında bir tuz odası bulunmaktadır. Ziyaretçilerimiz, pek çok rahatsızlıkları için bu odamızda terapi almakta ve gayet başarılı sonuçlar gözlemlenmektedir.