Rezervasyon ve İletişim: 0266 384 8282, 0538 615 1515
Güvenli ödeme sistemiyle tek çekim veya taksitle rezervasyon yapabilirsiniz.

Zeytinli Köyü

Şu anda Zeytinli Köyü ile ilgili blog yazılarımızı Zeytinli Köyü etiketi ile aramaktasınız. Zeytinli Köyü hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.

Eğer Zeytinli Köyü ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da tarafımızdan olarak bilgi temin etmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

Kazdağları’nda Evcil Hayvan Kabul Eden Oteller
06 Ekim 2019 | Otelimiz 0

Bilindiği üzere Kazdağları (Ege) bölgesinde evcil hayvan kabul eden oteller çok sayıda değil. Ancak evcil hayvan kabul eden oteller arasında hem yemyeşil bahçesiyle, hem de bahçesindeki birçok hayvanla İda Natura Otel öne çıkıyor. Bungalov evleri arasında kalan büyük bir bahçeye sahip olan otelimizde bazı odalarımız sadece evcil hayvan dostu misafirlerimiz için ayrılmıştır. Bazı misafirlerimiz evcil hayvan kalan odalarda konaklamayı istemedikleri için onları da düşündük ve otelimizdeki odaların ve bungalovların bir kısmına evcil hayvan alınması diğer kalan kısmına ise alınmamasını kararlaştırdık. Yanlış da anlaşılmasını istemeyiz çünkü bazı misafirlerimiz gerçekten de sağlık sebepleri nedeniyle daha önceden evcil hayvan kalmış odalarda konaklayamıyorlar. Elbette onları da düşünmek zorundayız ama yeterli miktarda odayı ve bungalov evini evcil hayvanların konaklaması için ayırdığımızı bilmenizi isteriz :)

Kazdağları Kızılkeçili’de Kahvaltı
21 Ekim 2017 | Otelimiz 0

Kahve altı evet yanlış duymadınız. Kahvaltının özü ve kökü budur. Kahve içmeden önce bir şeyler yemek anlamına gelen bu ifade, Osmanlı zamanlarından günümüze kadar değişerek kahvaltı olarak gelmiştir. Ülkelere ve yörelerimize göre kahvaltı kültürü çok farklılık gösterir. Ben çocukken sabah kalktığımızda sobanın üzerinde patatesli somun ekmeği kızartıp sabah sağılan süt kollu makinadan çekildikten sonra kaymağını ve babaannemin kara kovan arılarından balı sürerek yemek hayatımın en güzel kahvaltısıydı. Yanında kara zeytin ve bir de kaynamış yumurta olursa yeme de yanında yat idi benim için. Veya yufka ekmeği sobada gevretip içerisine sade yağı (tereyağ) sürüp biraz da tuluk peyniri katarak dürüm yapıp bir bardak çayla bütün aile ile birlikte yemek de ayrı bir keyifti. (1984)

Hasan Boğuldu`nun Hikayesi Efsanesi
11 Nisan 2016 | Bölgemiz 0

Kazdağları’nın en önemli hikayelerinden birisi de Hasan Boğuldu efsanesidir. Hasanboğuldu hikayesi uzun bir geçmişe dayanmakta ve bir aşk hikayesi olarak da bilinmektedir.

Edremit Körfezi’nde eskiden beri gelenek haline gelmiş çarşamba günleri kurulan yöresel pazarda, köylüler gelerek ellerindeki yetiştirdikleri ya da emek verdikleri ürünleri satar. İhtiyaçları olan ürünleri alarak da alış verişlerini gerçekleştirirdi. Bunun temelinde de Hasan Boğuldu hikayesi yer almaktadır.

Kazdağları`nda Turizm Belgeli Doğal Yaşam Merkezi
23 Mart 2016 | Otelimiz, Sağlıklı Yaşam 0

Kazdağları; Athena, Hera ve Afrodit’in, dünyanın en güzel kadını, ‘en güzeline’ yazılı elmanın sahibi olmak için yarıştıkları, sonucunda Troia savaşlarına neden olan tarihin ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yer. Homeros’un İlliada Destanı’nda ‘Bin Pınarlı İda’ diyerek övgüyle söz ettiği, Yunan Mitolojisi’ndeki tanrıların mekanı. Hasan ve Emine’nin, sonunda ölüm olan aşklarının yaşandığı, uzun sarı saçları, eşsiz güzelliği ve mükemmel ahlakıyla Sarıkız’ın sonsuzluğa erdiği oksijen cenneti Kaz Dağları… Bölgesinde, Kazdağları’nda Turizm Belgeli doğal yaşam merkezi olan tek otel olarak bilinen İda Natura Otel sizleri bekliyor…

Zeytinli Nerede?
15 Şubat 2016 | Bölgemiz 0

Akçay’a sadece 15 dakika mesafede olan Zeytinli, plajı ve denizinin temizliği bakımından en nadide tatil beldeleri arasından öne çıkıyor. Yaz ayların yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Zeytinli, huzuru ve sakinliği arayanlar için davetiye çıkarıyor. Tüm bu huzuruna rağmen modern gelişime de açık olan belde, görenleri kendine hayran bırakıyor. Doğası ve modern bir görsellik silsilesi olan Zeytinli nerede? diyorsanız, Edremit ilçesine bağlıdır diyebiliriz. Edremit’in bir mahallesi olan Zeytinli, Akçay ve Edremit arasında kalmaktadır. Zeytinli ismini bölgede yoğun bir şekilde yetiştirilen zeytinden almaktadır ki genel olarak Edremit ilçesi bir zeytin cennetidir. Kaz dağları eteklerine yayılmış Zeytinli Köyü / Beldesi ya da yeni büyükşehir belediyeleri yasasıyla mahallesi sahil bandıyla turizm açısından deniz severlerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri olmuştur. Yazın sıcak aylarında soğuk ve tertemiz denizinde mavinin her tonuna özgürce kulaç atarak, tatilin tadını doyasıya çıkarabileceksiniz.

Yeşilyurt Nerede
12 Şubat 2016 | Bölgemiz 0

Kaz Dağları eteklerine usulca yayılmış bir masal diyarı Yeşilyurt, görenleri kendine hayran bırakıyor. Çanakkale’de yer alan ve mistik bir dokuya sahip olan Yeşilyurt köyü doğal doğallığından hiçbir şey kaybetmemiştir. Zeytin ve çam ağaçlarıyla süslenmiş Yeşilyurt, huzur ve sakin bir ortam arayanlar için kapılarını sonuma kadar açmaktadır. Edremit Körfezi’nin sonunda yer alan İzmir – Çanakkale yolu üzerinde bulunan oksijeni en bol Kaz dağları batı ucunda sizleri selamlıyor. Oldukça ilginç ve görenleri kendine hayran bırakan özellikleriyle öne çıkmaktadır. Dünyanın en fazla oksijen barındıran ikinci yeri olan Kaz Dağları’nın eteklerinde dinlenmek ve huzur arayanları selamlıyor. Yeşilyurt Köyü içinde yer alan evler doğal yapısı bozulmamış taşlarla çevrilidir. Yaz boyunca yüzünüzü okşayan tatlı bir esintiyle karşılaşır, doğal kaynaklarıyla beslenir, birkaç günlük tatilinizin hiç bitmesini istemezsiniz.

Bungalov Ev Nasıl Yapılır?
24 Kasım 2015 | Otelimiz, Bizden Haberler 0

Kazdağları ahşap bungalov nedir? sorusu ile yazımıza başlayabiliriz.

Bahçe içerisinde doğa ile baş başa tek katlı tamamı ahşaptan yapılan, önünde en az iki kişilik balkonu bulunan doğa harikası bir yaşam alanıdır ahşap bungalovlar. Ahşap bungalov zemininde bazen beton kullanılır, ama tavsiye edilmez. Yerden 40-50 cm yüksekte inşa edilir. Kazdağları bölgesindeki oksijen yoğunluğu, endemik bitki kokuları ve Kazdağı çam kokusu ile birleştiğinde ahşap bungalovda tatilin keyfine diyecek yoktur.

Kazdağları Trekking
05 Ocak 2016 | Otelimiz 0

Dağda trekking dediğimizde neden Kazdağları aklımıza gelir? Ülkemizde trekking yani yürüyüş yapılacak çok yer bulunmaktadır ama Kazdağları trekking farklı bir doğa yürüyüşüdür. Kazdağları doğa yürüyuşü: Oksijen yoğunluğu, Kazdağı çamlarının kokusu, endemik bitki kokuları, kızılçam ve Kazdağı göknarlarının içinden geçerek Kazdağları yürüyüş güzergahları… Çok alternatifli olması sebebiyle Kazdağları trekking, spor yapma bilincini farklı kılar.