Rezervasyon ve İletişim: 0266 384 8282, 0538 615 1515
Güvenli ödeme sistemiyle tek çekim veya taksitle rezervasyon yapabilirsiniz.

Kazdağları Milli Parkı

Şu anda Kazdağları Milli Parkı ile ilgili blog yazılarımızı Kazdağları Milli Parkı etiketi ile aramaktasınız. Kazdağları Milli Parkı hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.

Eğer Kazdağları Milli Parkı ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da tarafımızdan olarak bilgi temin etmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

Kazdağları Alan Kılavuzları
30 Mayıs 2018 | Bölgemiz 0

Kazdağlarına misafirler neden gelir, nasıl gezilir ve nerede konaklanır nasıl tatil yapılır? Öncelikle Kazdağları`nda otel aranırken özellikle otelin konumunu seçmeniz gerekir. Edremit bölgesinde otellere baktığımızda İda Natura Life Style Kızılkeçili Köyü`nde yani Kaz Dağı Milli Parkı sınırında bir otel olduğunu haritadan görebilirsiniz.

Butik Otel Aktiviteleri
09 Kasım 2016 | Otelimiz 0

Otelimiz Kaz Dağları eteklerinde olması sebebiyle birçok farlı organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Tatilde yerli ya da yabancı turistler genellikle denize girmeyi düşünseler de İda Natura sahip olduğu muhteşem atmosferiyle bu fikre köklü bir değişim getirir. Neden mi? Çünkü hem denize yakın hem de dağın eteğinde bir tatil geçirme şansını misafirlerimize sunmaktayız.

İda Natura Style Butik Otel’de genellikle gerçekleştirilen aktiviteleri şunlardır:

Kazdağları Alternatif Tatil
20 Temmuz 2016 | Bölgemiz 0

Tatil denince aklımıza: deniz, kum, güneş eşliğinde, beş yıldızlı bir otelde bilekliğimizi takıp resepsiyon görevlisinin “iyi tatiller” startı verdikten sonra havuza girmek, denizde güneşlenmek geliyordur. Yiyecek bölümlerinde tabaklarımızı doldurmak daha sonra sadece tabağın dörtte birini yedikten sonra kalanı çöpe atarak devam eden diğer günlerin tekrarlandığı bir tatil yapmak da akla gelir. Ama bu yazımızda doğayla baş başa, alternatif bir tatil nasıl olur konusunu işleyeceğiz. Alternatif tatil ise, Kazdağları otelleri arasında farklı bir yere sahip olan ida Natura Otel ile bir farklıdır. Bunu size aktarmaya çalışacağız.

Hasanboğuldu Sütüven Yürüyüşü
26 Mayıs 2016 | Bölgemiz 0

Kaz Dağları (İda), Homeros’un İlyada Destanı’nda bahsettiği gibi “Bin Pınarlı İda” Dağı’nda doğa yürüyüşleri benzersizdir. Kaz Dağları’nda doğa ve sağlık oteli olarak hizmet veren İda Natura Otel, Kaz Dağı eteklerinde Milli Park’ın sınırında olan Kızılkeçili Köyü’nde bulunmaktadır. Kızılkeçili Köyü Akçay’a 3 km. havaalanına 13 km. Adatepe’ye 24 km. Tahtakuşlar Etnografya Müzesi’ne ve Tuncel Kurtiz’in mezarına 12 km. Antandros (Altınoluk) kazı alanına 18 km. mesafede bulunmaktadır.

Kazdağları`nda Turizm Belgeli Doğal Yaşam Merkezi
23 Mart 2016 | Otelimiz, Sağlıklı Yaşam 0

Kazdağları; Athena, Hera ve Afrodit’in, dünyanın en güzel kadını, ‘en güzeline’ yazılı elmanın sahibi olmak için yarıştıkları, sonucunda Troia savaşlarına neden olan tarihin ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yer. Homeros’un İlliada Destanı’nda ‘Bin Pınarlı İda’ diyerek övgüyle söz ettiği, Yunan Mitolojisi’ndeki tanrıların mekanı. Hasan ve Emine’nin, sonunda ölüm olan aşklarının yaşandığı, uzun sarı saçları, eşsiz güzelliği ve mükemmel ahlakıyla Sarıkız’ın sonsuzluğa erdiği oksijen cenneti Kaz Dağları… Bölgesinde, Kazdağları’nda Turizm Belgeli doğal yaşam merkezi olan tek otel olarak bilinen İda Natura Otel sizleri bekliyor…

Kazdağları`nı Ziyaret Etmek İçin 5 Neden
04 Aralık 2015 | Otelimiz, Bizden Haberler 0

Kaz Dağı (Kazdağları, Kaz Dağları ya da İda Dağı) Türkiye’nin en önemli oksijen kaynağı. Öyle ki, çevreci kişilerin ve kuruluşların eylemleriyle sık sık medyada kendisine yer buluyor. Bu insanlar neden Kazdağları’nı korumaya çalışıyorlar ki? İşleri güçleri yok herhalde, oralarda boş boş vakit geçiriyorlardır diyebilirsiniz. Aslında, hiç de öyle olmadığını konuya göz attığınızda görebilirsiniz çünkü Kazdağları hem dünya hem de biricik ülkemiz için çok önemli bir yere sahip, Türkiye’nin oksijen bakımından en zengin ormanıdır kendisi. Haliyle, tüm coğrafi terimler ele alındığında da en zengin oksijen kaynağı, doğal güzelliği. Yani Kazdağları insanlık için önemli, hem de çok ama çok önemli. Senin için, benim için, bizim için, çocuklarımız hatta torunlarımız için de çok önemli. Onu kaybetme gibi bir aptallık yapma lüksüne sahip değiliz, kaybedemeyiz. Bu doğal harikayı yerinde görerek, sizi de bir Kazdağları sevdalısına dönüştürmek istiyoruz, ciddiyiz.

Bungalov Ev Nasıl Yapılır?
24 Kasım 2015 | Otelimiz, Bizden Haberler 0

Kazdağları ahşap bungalov nedir? sorusu ile yazımıza başlayabiliriz.

Bahçe içerisinde doğa ile baş başa tek katlı tamamı ahşaptan yapılan, önünde en az iki kişilik balkonu bulunan doğa harikası bir yaşam alanıdır ahşap bungalovlar. Ahşap bungalov zemininde bazen beton kullanılır, ama tavsiye edilmez. Yerden 40-50 cm yüksekte inşa edilir. Kazdağları bölgesindeki oksijen yoğunluğu, endemik bitki kokuları ve Kazdağı çam kokusu ile birleştiğinde ahşap bungalovda tatilin keyfine diyecek yoktur.

Kazdağları Trekking
05 Ocak 2016 | Otelimiz 0

Dağda trekking dediğimizde neden Kazdağları aklımıza gelir? Ülkemizde trekking yani yürüyüş yapılacak çok yer bulunmaktadır ama Kazdağları trekking farklı bir doğa yürüyüşüdür. Kazdağları doğa yürüyuşü: Oksijen yoğunluğu, Kazdağı çamlarının kokusu, endemik bitki kokuları, kızılçam ve Kazdağı göknarlarının içinden geçerek Kazdağları yürüyüş güzergahları… Çok alternatifli olması sebebiyle Kazdağları trekking, spor yapma bilincini farklı kılar.

En Güzel Manzara Kazdağları’nda
12 Ağustos 2015 | Otelimiz, Genel 0

En Güzel Manzara Kazdağları’nda

Mitolojik olayların gizemini ve doğal varlığını hala koruyabilen ender yerlerden biridir Kazdağları. Görsel olarak kendinizi bir şölene hazırlamanız gereken, vadilerden ve kanyonlardan geçerken Kazdağları manzarası sayesinde dudaklarınızın uçuklayacağı bu güzel bölge uzun yıllardır koruma altındadır. Türkiye’nin oksijen deposu olarak bilinen, sıcak ve soğuk mineralli sularıyla insanlara sağlık aşılayan Kazdağları otelleri aradığınız konforu ve sağlığı bulmanızı sağlayacaktır.