Rezervasyon ve İletişim: 0266 384 8282, 0538 615 1515
Güvenli ödeme sistemiyle tek çekim veya taksitle rezervasyon yapabilirsiniz.

Trekking

Şu anda Trekking ile ilgili blog yazılarımızı Trekking etiketi ile aramaktasınız. Trekking hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.

Eğer Trekking ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da tarafımızdan olarak bilgi temin etmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

Kazdağları Alan Kılavuzları
30 Mayıs 2018 | Bölgemiz 0

Kazdağlarına misafirler neden gelir, nasıl gezilir ve nerede konaklanır nasıl tatil yapılır? Öncelikle Kazdağları`nda otel aranırken özellikle otelin konumunu seçmeniz gerekir. Edremit bölgesinde otellere baktığımızda İda Natura Life Style Kızılkeçili Köyü`nde yani Kaz Dağı Milli Parkı sınırında bir otel olduğunu haritadan görebilirsiniz.

Butik Otel Aktiviteleri
09 Kasım 2016 | Otelimiz 0

Otelimiz Kaz Dağları eteklerinde olması sebebiyle birçok farlı organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Tatilde yerli ya da yabancı turistler genellikle denize girmeyi düşünseler de İda Natura sahip olduğu muhteşem atmosferiyle bu fikre köklü bir değişim getirir. Neden mi? Çünkü hem denize yakın hem de dağın eteğinde bir tatil geçirme şansını misafirlerimize sunmaktayız.

İda Natura Style Butik Otel’de genellikle gerçekleştirilen aktiviteleri şunlardır:

Kazdağları Doğa ve Tabiat Turizmi
10 Ağustos 2016 | Bölgemiz 0

İnsanların gereksinim ve zevklerinin değişimi ile turistlerin yeni bir turizm beklentisi ortaya çıkmıştır. Turistler artık klasik “deniz, kum ve güneş” ten uzak bireysel veya küçük gruplar halinde doğa ile iç içe bir tatil yapmak ve gittiği yörenin örf adet ve kültürünü tanımak, doğal ve kültürel güzelliklerini yerinde görmek istemektedirler.

Hasanboğuldu Sütüven Yürüyüşü
26 Mayıs 2016 | Bölgemiz 0

Kaz Dağları (İda), Homeros’un İlyada Destanı’nda bahsettiği gibi “Bin Pınarlı İda” Dağı’nda doğa yürüyüşleri benzersizdir. Kaz Dağları’nda doğa ve sağlık oteli olarak hizmet veren İda Natura Otel, Kaz Dağı eteklerinde Milli Park’ın sınırında olan Kızılkeçili Köyü’nde bulunmaktadır. Kızılkeçili Köyü Akçay’a 3 km. havaalanına 13 km. Adatepe’ye 24 km. Tahtakuşlar Etnografya Müzesi’ne ve Tuncel Kurtiz’in mezarına 12 km. Antandros (Altınoluk) kazı alanına 18 km. mesafede bulunmaktadır.

Kazdağları`nda Turizm Belgeli Doğal Yaşam Merkezi
23 Mart 2016 | Otelimiz, Sağlıklı Yaşam 0

Kazdağları; Athena, Hera ve Afrodit’in, dünyanın en güzel kadını, ‘en güzeline’ yazılı elmanın sahibi olmak için yarıştıkları, sonucunda Troia savaşlarına neden olan tarihin ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yer. Homeros’un İlliada Destanı’nda ‘Bin Pınarlı İda’ diyerek övgüyle söz ettiği, Yunan Mitolojisi’ndeki tanrıların mekanı. Hasan ve Emine’nin, sonunda ölüm olan aşklarının yaşandığı, uzun sarı saçları, eşsiz güzelliği ve mükemmel ahlakıyla Sarıkız’ın sonsuzluğa erdiği oksijen cenneti Kaz Dağları… Bölgesinde, Kazdağları’nda Turizm Belgeli doğal yaşam merkezi olan tek otel olarak bilinen İda Natura Otel sizleri bekliyor…

Kazdağları Rasim Kara Tenis Turnuvası
23 Aralık 2015 | Otelimiz, Basında Biz 0

Futbol dünyasının efsane isimleri Kazdağları bölgesinin muhteşem doğasında buluştular. İsimlerini futbol tarihine altın harflerle yazdıran Rasim Kara, Mehmet Ekşi, Komando İsmail Tavis, Beşiktaş kaptanı Necdet Ergün, Akkan Karakurt, Kaleci Antalyalı Bülent Kazdağları’nda ikincisi düzenlenen Rasim KARA Tenis Turnuvası`na katıldılar. Hasanboğuldu ve Sütüven Şelalesi gibi tarihi ve kültürel güzelliklere doğa yürüyüşü yaparak bölgeyi gezdiler.

Kazdağları Trekking
05 Ocak 2016 | Otelimiz 0

Dağda trekking dediğimizde neden Kazdağları aklımıza gelir? Ülkemizde trekking yani yürüyüş yapılacak çok yer bulunmaktadır ama Kazdağları trekking farklı bir doğa yürüyüşüdür. Kazdağları doğa yürüyuşü: Oksijen yoğunluğu, Kazdağı çamlarının kokusu, endemik bitki kokuları, kızılçam ve Kazdağı göknarlarının içinden geçerek Kazdağları yürüyüş güzergahları… Çok alternatifli olması sebebiyle Kazdağları trekking, spor yapma bilincini farklı kılar.

Kızılkeçili Köyü
06 Ocak 2016 | Otelimiz 0

Kızılkeçili Köyü, Kazdağları bölgesinin incisi öze dönüş merkezi, Kazdağları’nın orta eteğinde sırtını “Bin Pınarlı İda” ya yaslamıştır. Edremit Körfezi ve Kazdağları’nın Orkestra şefidir. 800 yıllık Anıt Ağaç gibi Kaz Dağı’nın eteğinde yerini almıştır. Bozulmamış doğası ve örf adetleriyle ön plana çıkar. Sessiz ve huzurlu köy Kızılkeçili Köyü masum bir çocuk gibi dikkat çekmeden dışarıdan göç almıştır. İş dünyası, futbol dünyası, akademisyenler sessizce bu doğa harikası köye yerleşmeye devam etmektedir.

Eşsiz Doğası ve Kültür Mirası ile Kazdağları
22 Temmuz 2015 | Otelimiz, Genel 0

Eşsiz Doğası Ve Kültür Mirası İle Kazdağları

Kaz Dağı ya da mitolojik ismi İda Dağı, Biga Yarımadası üzerinde, Balıkesir ile Çanakkale arasında, 60-70 km uzunluğunda yer alan Kazdağları masifinin merkezinde yer alan bölgede Babadağ, Karataş ve Sarıkız tepelerinden oluşur. En yüksek noktası Karataş Tepesi 1774 metrededir. Derin kanyonlar, akarsular, göletler, bitki örtüsü, havası ile harikulade bir doğaya sahip olan Kazdağları ülkemizin ve dünyanın en çok ziyaret edilen turistik bölgesidir.

Kazdağları Mitoloji
27 Haziran 2015 | Genel 0

Kazdağları yani eski yunan mitolojisinde geçtiği üzere İda Dağları, Ege Bölgesi dahilinde yer alan yer yüzündeki cennetlerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Kaz Dağı, sahip olduğu tarihi değerleri, doğasının muhteşem güzelliği, benzersiz manzarası, fauna, flora ve endemik bitki zenginliğinin yanı sıra, bol su kaynakları sayesinde öne çıkmaktadır. Hasanboğuldu ve Sarıkız gibi tarihinin en önemli kültürel değerleri de Kazdağları bünyesinde yer almaktadır.

Kaz Dağı veya İda Dağı; hangi isimle anılırsa anılsın onun güzelliği ve görkemi bugün olduğu gibi Antik Çağ insanlarını da etkilemiş olmalıydı. İşte bu nedenledir ki, Antik Çağ mitoslarında tanrıların mekânı olarak sıkça adı geçer. Bu dağlar bazen tanrılara veya efsanevi kişiliklere ev sahipliği yapar, bazen de çok önemli olaylara. Antik Çağ insanı tanrılarının, Yunanistan’ın Olympos isimli en yüksek dağında yaşadıklarına, nektar içip ambrosia yediklerine inanırdı. Batı Anadolu’da ise tanrılar için en uygun yer ancak İda Dağı olabilirdi.

Aslında İda Dağı ününü, ünlü ozan Homeros’a borçludur. Homeros’un İlyada Destanı sayesinde, dünyanın en tanınan dağlarından biri olmuştur.

Antik Yunan Mitolojisinde en ünlü mitosların pek çoğunda olaylar İda Dağı’nda geçer.

1 2 »