Rezervasyon ve İletişim: 0266 384 8282, 0538 615 1515
Güvenli ödeme sistemiyle tek çekim veya taksitle rezervasyon yapabilirsiniz.

İda Natura Otel Otel Haberleri - 8. Sayfa

Haberler bölümümüzde otelimiz, şehrimiz ve bölgemiz hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Kazdağları`nda Konaklamak Çok Kolay
29 Temmuz 2015 | Otelimiz, Genel 0

Bir doğa harikası olan Kazdağları; batıda Dede Dağı, ortada esas Kazdağı, üç tepesi doğuda Zeybek Dağı, kuzey doğuda Gürgen Dağı ve Kocakatran Dağları’ndan oluşmaktadır. Bu bölgedeki önemli merkezler; Akçay, Kızılkeçili Köyü (Kazdağları’nın direkt eteğinde yer alan ender bölgelerden birisi ve otelimiz burada yer alıyor) Küçükkuyu ve Altınoluk Beldeleri’dir.

Eşsiz Doğası ve Kültür Mirası ile Kazdağları
22 Temmuz 2015 | Otelimiz, Genel 0

Eşsiz Doğası Ve Kültür Mirası İle Kazdağları

Kaz Dağı ya da mitolojik ismi İda Dağı, Biga Yarımadası üzerinde, Balıkesir ile Çanakkale arasında, 60-70 km uzunluğunda yer alan Kazdağları masifinin merkezinde yer alan bölgede Babadağ, Karataş ve Sarıkız tepelerinden oluşur. En yüksek noktası Karataş Tepesi 1774 metrededir. Derin kanyonlar, akarsular, göletler, bitki örtüsü, havası ile harikulade bir doğaya sahip olan Kazdağları ülkemizin ve dünyanın en çok ziyaret edilen turistik bölgesidir.

Tuzlar Hakkında Genel Bilgi
27 Haziran 2015 | Genel 0

Hayatımız artık eskisi kadar doğal değil. Doğamıza yabancı, vücudumuza düşman “Rafine Sofra Tuzları” yediklerimiz ve içtiklerimizle bünyemize fazlasıyla girer. Kilo, ağrılar, rahatsızlıklar, stres ve hastalıklar olarak ortaya çıkar.

Kazdağları Mitoloji
27 Haziran 2015 | Genel 0

Kazdağları yani eski yunan mitolojisinde geçtiği üzere İda Dağları, Ege Bölgesi dahilinde yer alan yer yüzündeki cennetlerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Kaz Dağı, sahip olduğu tarihi değerleri, doğasının muhteşem güzelliği, benzersiz manzarası, fauna, flora ve endemik bitki zenginliğinin yanı sıra, bol su kaynakları sayesinde öne çıkmaktadır. Hasanboğuldu ve Sarıkız gibi tarihinin en önemli kültürel değerleri de Kazdağları bünyesinde yer almaktadır.

Kaz Dağı veya İda Dağı; hangi isimle anılırsa anılsın onun güzelliği ve görkemi bugün olduğu gibi Antik Çağ insanlarını da etkilemiş olmalıydı. İşte bu nedenledir ki, Antik Çağ mitoslarında tanrıların mekânı olarak sıkça adı geçer. Bu dağlar bazen tanrılara veya efsanevi kişiliklere ev sahipliği yapar, bazen de çok önemli olaylara. Antik Çağ insanı tanrılarının, Yunanistan’ın Olympos isimli en yüksek dağında yaşadıklarına, nektar içip ambrosia yediklerine inanırdı. Batı Anadolu’da ise tanrılar için en uygun yer ancak İda Dağı olabilirdi.

Aslında İda Dağı ününü, ünlü ozan Homeros’a borçludur. Homeros’un İlyada Destanı sayesinde, dünyanın en tanınan dağlarından biri olmuştur.

Antik Yunan Mitolojisinde en ünlü mitosların pek çoğunda olaylar İda Dağı’nda geçer.

Tuz Odası Terapisi Nasıl Uygulanır?
27 Haziran 2015 | Otelimiz 0

Her tarafı tuzla kaplanmış bir odayı düşünün. Tavanda, duvarlarda ve yerde ama her yerde tuz var. Tuz Jeneratörü özel aygıt belli zaman dilimlerinde özel tuzu aerosol halinde odaya püskürtmekte.

Tuz Odasına girerken günlük elbiseler ile, terapi sırasında elbiselere tuz birikmesini ve elbiselerden toz çıkmasını önlemek ve hijyenin daimi olmasını sağlamak için koruyucu önlük giyilip, ayaklara da aynı şekilde koruyucu galoş takılır ve içerideki şezlonglarda iyileştirici etkiye sahip tuz solunmaya başlanır.

Kazdağları Sarıkız Efsanesi
27 Haziran 2015 | Genel 0

Sarıkız, Çanakkale İli’ne bağlı Ayvacığın bir köyünde ailesi ile yaşarken, küçük yaşta annesi vefat eder. Babası Sarıkız’a “biliyorsun anneni çok severdim, burada çok hatırası var, anneni unutmam zor oluyor. Buradan göçelim” der ve Kazdağları’nın eteğinde Güre Köyü’nün yakınlarında ki Kavurmacılar Köyü’ne gelerek yerleşirler. Çobanlık yaparak geçimlerini sağlarlar. Zamanla köyde çok sevilir, sayılırlar. Köyün yaşlıları, gençleri Sarıkızı’n babasına akıl danışır. Köylüler onun ermiş olduğunu düşünürler.

Artı ve Eksi İyonlar
27 Haziran 2015 | Otelimiz 0

İyonlaştırılmış,temiz,saf hava yaratan,huzur ve sakinlik sağlayan Kristal Tuz Lambası her tuz odası bünyesinde mevcuttur.

İşte mucizenin sırrı;

14000’i aşkın kullanımı olan tuz doğanın en mükemmel armağanlarından biridir. Kaya tuzu yaklaşık 256 milyon yıl önce ortaya çıkmış ve lambalarımız dünyanın en büyük ve en eski tuz madenlerinden yapılmıştır. Kaya tuzu doğal iyonlaştırıcıdır, bu yüzden lambaları eksi iyonlar (hava vitaminleri) üreterek etkili bir şekilde havanın kalitesini arttırmasıyla bilinirler. Ayrıca bu lambaların kullanımı günümüz ürün ve cihazlarının elektrik yüklü sisinden oluşan artı iyonların zararlı etkilerini de azaltır. Tıbbi bir cihaz olmamasına rağmen kristal tuz lambaları yorgunluğu,stresi,astım nöbetlerini, alerjileri, baş ağrılarını, cilt rahatsızlıklarını,havadaki nemi ve kokuyu hafifletmekle bilinirler ve rahat uyku ortamı yaratırlar. Bu lambaların birçok çeşidi tansiyonu,ruhsal ve psikolojik sorunları olan hastalara yardımcı olurlar.

« 1 2 3 4 5 6 7 8