Rezervasyon ve İletişim: 0266 384 8282, 0538 615 1515
Güvenli ödeme sistemiyle tek çekim veya taksitle rezervasyon yapabilirsiniz.

İda Natura Otel Otel Haberleri - 3. Sayfa

Haberler bölümümüzde otelimiz, şehrimiz ve bölgemiz hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Kazdağları Kızılkeçili’de Kahvaltı
21 Ekim 2017 | Otelimiz 0

Kahve altı evet yanlış duymadınız. Kahvaltının özü ve kökü budur. Kahve içmeden önce bir şeyler yemek anlamına gelen bu ifade, Osmanlı zamanlarından günümüze kadar değişerek kahvaltı olarak gelmiştir. Ülkelere ve yörelerimize göre kahvaltı kültürü çok farklılık gösterir. Ben çocukken sabah kalktığımızda sobanın üzerinde patatesli somun ekmeği kızartıp sabah sağılan süt kollu makinadan çekildikten sonra kaymağını ve babaannemin kara kovan arılarından balı sürerek yemek hayatımın en güzel kahvaltısıydı. Yanında kara zeytin ve bir de kaynamış yumurta olursa yeme de yanında yat idi benim için. Veya yufka ekmeği sobada gevretip içerisine sade yağı (tereyağ) sürüp biraz da tuluk peyniri katarak dürüm yapıp bir bardak çayla bütün aile ile birlikte yemek de ayrı bir keyifti. (1984)

Kazdağları Gezilecek Yerler
28 Şubat 2017 | Bölgemiz 0

Ülkemizin en temiz havasına sahip olduğu bilinen, yeşillikler içinde doğal bir merkez haline gelen Kazdağları, Balıkesir ile Çanakkale illeri sınırları içinde kalır. Alabildiğine yeşil, alabildiğine doğal bir coğrafya olduğu için her sene binlerce turist Kazdağları’na gelir. Ege Bölgesi ile Marmara Bölgesi arasında da bu bölgenin sınır görevi yaptığı söylenebilir. En çok merak edilen konu başlıklarından biri ise Kazdağları’nda Gezilecek Yerler ve nerelerin görülmesi gerektiğidir.

Antandros Antik Kenti
24 Ocak 2017 | Bölgemiz 0

Her yanı tarihi doku olan ülkemizde, bilhassa da mitolojik dönemlerden kalma önemli antik kentlerin yer alması insanları heyecanlandırır. Bu noktada Antandros antik kenti de adından sıkça söz ettirmektedir. Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Altınoluk’a 2 kilometre kala yer alan Antandros Antik Kenti, aynı zamanda önemli bir Troas kentidir de. Mysia ve Aiolis’i Troas’a bağlayan yolu görebilen bir yerde olan Antandros, denize dik olarak uzanan Kaletaşı Tepesi’nin zirve ve batı kısımlarının doruklarında yer alır. Yapılan kazılar ve araştırmalar bölgede önemli bir antik yaşamın olduğunu, çok çeşitli buluntuların da o dönemlere dair dikkat çekici ayrıntılara işaret ettiğini göstermektedir.

Ege`nin En Şirin Beldeleri
04 Ocak 2017 | Bölgemiz 0

Ege Bölgesi, hem tarihi zenginlikleri hem de kültürüyle Türkiye’nin en fazla turist ağırlayan merkezlerinden bir tanesi. Ege Bölgesi’ni ziyaret etmek istiyorsanız, bu yazımızda birbirinden sevimli beldeyi sizlerle paylaşacağız. Öyle ki Kazdağları eteklerinde olan otelimiz size muhteşem bir tatil fırsatı sunuyor. Ayrıca, bölgemizdeki birçok şirin beldeye de kolay bir şekilde ulaşabilmeniz mümkün olacaktır.

Kazdağları Yılbaşı Tatili
10 Aralık 2016 | Otelimiz 0

Zeus ile Hera’nın evlendiği efsanelerin beşiği Homeros’un İlyada’sı ‘Binpınarlı İDA’da Kızılkeçili Köyü’nde bungalow evler veya özel tasarım Yunan mitolojinde İda’nın tanrılarına ait özel odalarda Kazdağı İda Natura Otel‘e davetlisiniz.

Kazdağları‘nda yeni yıla mutlu huzurlu ve sessiz bir ortamda sevdiğinizle beraber sıcak bir ortamda sizleri ağırlamak istiyoruz.

Kazdağı İda Natura Otel’de 15 aile toplamda 30 kişi misafir kapasiteli yılbaşı programı olarak şömineli restoranımızda sizleri ağırlamak istiyoruz.

Butik Otel Aktiviteleri
09 Kasım 2016 | Otelimiz 0

Otelimiz Kaz Dağları eteklerinde olması sebebiyle birçok farlı organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Tatilde yerli ya da yabancı turistler genellikle denize girmeyi düşünseler de İda Natura sahip olduğu muhteşem atmosferiyle bu fikre köklü bir değişim getirir. Neden mi? Çünkü hem denize yakın hem de dağın eteğinde bir tatil geçirme şansını misafirlerimize sunmaktayız.

İda Natura Style Butik Otel’de genellikle gerçekleştirilen aktiviteleri şunlardır:

İlyada ve Odysseia Destanı - Homeros Destanı
30 Ekim 2016 | Bölgemiz 0

Anadolu coğrafyası her yönü ile merak uyandırıcı ve güzelliklerle dolu bir alandır. Gerek geçmişte yaşayan uygarlıklar, gerek ise farklı ülkelerin kültür mirasları nedeni ile tarihi gezilere de açık olan bu topraklarda, bilhassa da Ege kıyılarında mitoloji destanlarına konu olmuş il ve ilçeler de bulunur. Örnek olan Yunan ve Roma mitolojisi içinde, Ege kıyıları ve önemli yerleşim yerleri öne çıkarılır. Homeros Destanı da içinde Anadolu ve Ege’den kesitler sunan önemli bir eser olarak kendini gösterir.

Yoga ve Meditasyon
26 Eylül 2016 | Sağlıklı Yaşam 0

Kaliteli bir yaşam şekli oluşturmak, daha sağlıklı bir hayat yaşamak için bir takım konular zaman zaman gündeme gelir. Spor dolu bir hayat tarzı, meditasyon tekniklerinin uygulandığı bir yaşam anlayışı kişilere mutluluk getirebilir. Bu noktada da nefes terapisi yoga fazlası ile dikkat çeker. Nefes alıp verme sırasında doğru hamleler yapmak, kalp atışlarını ritmik ve olması gereken bir hale sokmak gibi çok ciddi olumlu etkiler sağlayan bu meditasyon şeklini daha yakından incelediğimizde, karşımıza şu sonuçlar çıkmaktadır;

Kazdağları Doğa ve Tabiat Turizmi
10 Ağustos 2016 | Bölgemiz 0

İnsanların gereksinim ve zevklerinin değişimi ile turistlerin yeni bir turizm beklentisi ortaya çıkmıştır. Turistler artık klasik “deniz, kum ve güneş” ten uzak bireysel veya küçük gruplar halinde doğa ile iç içe bir tatil yapmak ve gittiği yörenin örf adet ve kültürünü tanımak, doğal ve kültürel güzelliklerini yerinde görmek istemektedirler.

Kazdağları Alternatif Tatil
20 Temmuz 2016 | Bölgemiz 0

Tatil denince aklımıza: deniz, kum, güneş eşliğinde, beş yıldızlı bir otelde bilekliğimizi takıp resepsiyon görevlisinin “iyi tatiller” startı verdikten sonra havuza girmek, denizde güneşlenmek geliyordur. Yiyecek bölümlerinde tabaklarımızı doldurmak daha sonra sadece tabağın dörtte birini yedikten sonra kalanı çöpe atarak devam eden diğer günlerin tekrarlandığı bir tatil yapmak da akla gelir. Ama bu yazımızda doğayla baş başa, alternatif bir tatil nasıl olur konusunu işleyeceğiz. Alternatif tatil ise, Kazdağları otelleri arasında farklı bir yere sahip olan ida Natura Otel ile bir farklıdır. Bunu size aktarmaya çalışacağız.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »